Některé složky a diskuze jsou přístupné pouze registrovaným uživatelům. V současnosti registrujeme každého kdo zažádá.
Diskuzi jsme převedli na facebook, tak se těšíme na podměty a příspěvky zajímavých článků nebo videí.

https://www.realagriculture.com/2020/12/corn-school-managing-manure-while-dealing-with-corn-rootworm-resistance/?fbclid=IwAR31F6EFmDKUSq5kOMxkjAoMkJxJn9rF8CLjU3WOsn4m_NdA4rxPoKtoWqk

Kukuřičná hnůj, hnůj a sójové boby - zemědělci často neslyší tato tři slova ve stejné větě, ale očekáváme neočekávané v roce 2020.

S rostoucí odolností vůči vlastnostem kukuřičných kořenů v Ontariu mnoho zemědělců, kteří obvykle pěstují kontinuální kukuřici bude se snažit kontrolovat škůdce rozšířením rotací o sójové boby.

Co ale udělají producenti hospodářských zvířat se svým hnojem, když do rotace přidají olejnatá semena? Pro mnoho nepřetržitých pěstitelů kukuřice hraje plodina klíčovou roli, protože jim pomáhá spravovat živiny, které produkují hospodářská zvířata. Jaké možnosti mají pěstitelé? Můžete rozmetat hnůj na sójové boby? V této epizodě Kukuřičné školy hovoří specialistka na hnůj OMAFRA Christine Brown o tom, jak je kukuřice dokonalým domovem pro hnůj hospodářských zvířat a proč je také efektivní aplikace na pole sojových bobů.

Brown říká, že kukuřice je obvykle první volbou pro aplikaci hnoje kvůli schopnosti plodiny efektivně a ekonomicky využívat dostupný dusík. Pokud jde o sójové boby, hnůj dodává půdě živiny a mikroživiny, zejména draslík, který zlepšuje sílu stonku sójových bobů a pomáhá předcházet poléhání. Hnůj také poskytuje sójové půdě tolik potřebnou organickou hmotu.

Existují však výzvy, zejména v prostředí s vysokým výnosem sóji, kde nadměrné množství živin může vytvořit ideální podmínky pro vývoj bílé plísně. Brown však říká, že pěstitelé mohou účinně aplikovat hnůj na pole sóji, pokud dodržují klíčové osvědčené postupy správy. Patří mezi ně zajištění toho, aby aplikační dávky vycházely z analýzy hnoje. Důležitý je také výběr odrůd sóji, které jsou obvykle nižšího vzrůstu a mají dobré skóre ubytování, stejně jako populace rostlin a šířky řádků. Další informace najdete v FieldCropNews.

Kalendář

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31